Van beits naar lak

Keurig schilderwerk geleverd 

Vorig jaar hebben we een mooie vrijstaande woning in het landelijke Speuld gekocht. Een klassiek landelijk type huis met houten kozijnen, veranda en een decoratieve halve gevelbetimmering die doorloopt naar de garage en deze zo mooi verbind met het huis. Het schilderwerk was aan een onderhoudsbeurt toe en omdat het veel te veel was om zelf te doen zijn we op zoek gegaan naar een goede vakschilder. Daar kwam ook nog bij dat het houtwerk behandeld was met een transparante kleurbeits en wij wilden die vervangen door een dekkend systeem. Een dekkende kleur vonden we het mooier bij ons huis passen.

Wie laat je het doen?

Waar haal je de juiste informatie? De één zegt dit en de ander dat. Iedere verfwinkel en schilder probeert immers een boterham te verdienen. Aangezien het nogal een grote klus was hebben we op meerdere plaatsten een prijsopgave aangevraagd. Uiteindelijk zijn we via internet hier op vakschilders.nl terecht gekomen en hebben enkele offertes aangevraagd van schildersbedrijven bij ons uit de buurt. Na hieruit een keuze te hebben gemaakt zijn we met de schilder rond de tafel gaan zitten.

Van beitswerk naar dekkend systeem

Ook de informatie die de schilder van de bij de Vakschilders.nl aangesloten ondernemer ons geven kon was duidelijk en compleet. Zoals ik al eerder schreef zat er een transparante beits op het houtwerk en wij wilden over naar een dekkende verf. Dat kon een ademende dekkende beits of schakelverf zijn of een niet ademende lak. Als leek zijnde weet je natuurlijk niet wat de voor en de nadelen van de diverse systemen zijn en het was fijn om eerst het een en ander aan kennis op te kunnen doen.

Schitterend resultaat

Uiteindelijk hebben we gekozen om af te stappen van de beits en het houtwerk in de lak te laten zetten. Het resultaat is in één woord gewoon geweldig! Er is veel geschuurd en gegrond en weer geschuurd, steigers gebouwd, maar alles is netjes opgeruimd en ook de tuin is netjes behandeld. Het lijkt wel of ik hier reclame maak voor deze site maar als ik niet tevreden was geweest had ik dat ook net zo uitgebreid geschreven. We zijn echt zonder meer heel tevreden over de gehele werkwijze van de schilder van de Vakschilders.nl en kunnen het iedereen aanraden.

Dit bericht werd geplaatst in Schildersbedrijf. Bookmark de permalink .